maandag 25 juni 2012

Weekend !!!! en ZW wind !

Dit weekend begon goed, met een ZZW wind kracht 7-8. met maatje Dirk afgesproken om eens naar Ouddorp te gaan, er ligt daar een mooie zandbank ( oosterbank ) voor de kust die met laag water geheel droogvalt en waar mooie golfjes omheen krullen, en met deze richting kun je daar mooi side-offshore golfrijden.
Eerst een 4.7 opgetuigd en het kleine boardje gepakt en naar de zandbank gevaren, daar zeer mooie golven die niet hoog maar wel erg lang waren. Kon zo maar 6-7 topturns op één golf maken.
Na 2 uurtjes ff naar de kant voor een boterhammetje en aangezien we beide flink overpowerd stonden meteen ook maar een 4.2 opgetuigd.
Daarna weer naar de bank gevaren waar de wind nog eens flink was toegenomen waardoor we weer handen vol hadden aan de 4.2.  De golven waren inmiddels al wat groter geworden en op iedere golf kon al wel een airial of soms 2 gesprongen worden! Na een paar uur flink moe naar de kant, wat nagepraat en rustig weer naar huis.
Geen foto's dit keer, de bank is veel te ver weg om foto's te maken.
Maar wel een GoPro filmpje van Winfried zodat je een idee krijgt hoe het was.



Zondag weer ( veel ) wind uit ZW maar door een gebrek aan tijd maar even 2 uurtjes op de Oosterschelde gaan varen. Weer meteen 4.2 opgetuigd en ik kon los!  Goede golven om te springen, en heb dan ook een paar keer flink hoog gehangen, zelf de backloops gingen compleet rond ... en verder... auw!

Maandag behoorlijk minder wind maar nog genoeg om eens de nieuwe 5.7 Hotsails Firelight uit te proberen.
Heerlijk zeiltje, voelt aan als een 4.7! paar uurtjes in het zonnetje rondgescheurd op de Oosterschelde, en voldaan weer naar huis.

Hier onder nog wat foto's van 17 juni toen ik met John op Domburg gevaren heb met 4.7, lekker zonnetje en relaxte golven. ( John rechts op de eerste foto met de Gaastra manic)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten